Jesteśmy interdyscyplinarnym zespołem ekspertów specjalizujących się w realizacji badań z zakresu procesów technologicznych związanych z wytwarzaniem żywności, zagospodarowaniem odpadów, biotechnologią i ochroną środowiska. Oferujemy współpracę na każdym etapie realizacji projektów: od wyszukania źródeł finansowania, przez pomoc przy pisaniu wniosków, zaplanowanie i wykonanie eksperymentów oraz prac badawczo-rozwojowych, aż po opracowanie strategii ochrony wytworzonej własności intelektualnej. Nasze zainteresowania wpisują się w Inteligentne Specjalizacje Dolnego Śląska 2030 ‒ podobszar Technologie chemiczne (w obszarze Chemia i biomedycyna), podobszar Pozyskiwanie surowców z odpadów (w obszarze Surowce naturalne i wtórne), specjalizację horyzontalną „Zielony ład” oraz „Przemysł 4.0.”.
Oferta dla firm, jednostek samorządowych oraz organizacji trzeciego sektora
- Jesteśmy doświadczonym partnerem naukowym do współpracy w innowacyjnych projektach o charakterze badawczo-rozwojowym i wdrożeniowym,
- Wykonujemy (w tym jako podwykonawcy w projektach) prace badawczo-rozwojowe na zlecenie w obszarach: technologii żywności, biodegradacji odpadów, oczyszczania wysoko obciążonych ścieków towarzyszących produkcji żywności.
- Potrafimy zaprojektować i oprogramować dedykowane, komputerowe systemy pomiarowo-sterujące, wspomagające i automatyzujące prowadzenie prac badawczych, eksperymentalnych i procesów wytwarzania.
- Poprowadzimy szkolenia, warsztaty i prelekcje w obszarze technologii żywności i żywienia oraz zagospodarowania odpadów.
- Inicjujemy działania networkingowe, służące sieciowaniu ekspertów ze środowiska akademickiego z partnerami z przemysłu i rolnictwa.
- Opracowujemy analizy i ekspertyzy związane z różnymi sferami życia gospodarczego i społecznego.
Oferta dla mediów
Skomentujemy bieżące problemy dotyczące obszaru wytwarzania żywności, a także biotechnologii i ochrony środowiska. Jesteśmy członkami European Federation of Biotechnology, Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności i Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
Więcej informacji o zrealizowanych projektach: ht
Zapraszamy do współpracy!
Kontakt
Dyrektor Centrum
prof. dr hab. inż. Małgorzata Krzywonos
E-mail: [email protected]
Tel.: +48 71 3680872
ul. Komandorska 118/120,
53-345 Wrocław